Esküvői Zenekar vagy DJ?! Előnyök és hátrányok

Esküvői Zenekar vagy DJ?! Előnyök és hátrányok

Esküvői zenekar vagy DJ?

Személy szerint én az esküvői zenekart jobban kedvelem, de voltam már olyan esküvőn, ahol fergeteges DJ volt. Mindkét esetben az a legfontosabb, hogy ne amatőrt válasszunk! Voltam már olyan esküvőn ahol a „hobbista” DJ nem tudta normálisan beállítani a hangrendszert, ami miatt nem zene, hanem zaj volt. Még beazonosítani sem lehetett, hogy mi szól… Persze az sem segít, ha youtube-ról tölti le az ember borzalmas felbontásban, mert akkor az előzővel hasonló eredményt lehet elérni. Na és valaki mindkettővel megpróbálkozik… És annál szomorúbb nincs, amikor a menyasszony a ruhán nem spórolt, de a zenekaron vagy DJ-n igen.

Fogyasztás: A szolgáltatók mindig ugyanazt a menüt és italokat kapják, mint a többi vendég. Higgyétek el, nem jó, ha megsértődnek 🙂
Ültetés: A legoptimálisabb, a „zenélés” helyszíne mellé ültetni őket. Így a lehető legtöbbet játszanak majd. Egy csöndes külön zugban, jól elbeszélgetnek a zenekari tagok és nem sietnek vissza!

Alapvetően mindkét lehetőségnek van előnye és hátránya is:

Esküvői Zenekar előnyei

Aki már hallgatott élőzenét az tudja, hogy van benne valami plusz, egyedi és utánozhatatlan. Ha például egy zeneszám, nagyon megtetszik a közönségnek, akkor a refrént akár 3-szor is meg tudják ismételni. Az énekes általában hozzá van szokva, hogy kommunikáljon a közönséggel, így ha az elején nehezen is lesz kedve a vendégeknek táncolni, rövid idő alatt fordítani tud ezen. Csikós Balázs és Gönczi Gábor nagyon jól érezteti a jó zenekar és a násznép kapcsolatát (nagyon vicces sztorik vannak benne és a legnagyobb hibákra felhívja a figyelmet)!

Összegezve: a zenekarnak nem csak az a feladata, hogy zenéljenek, hanem hogy a jóllakott násznépet rávegyék, hogy egy oltári nagyot bulizzon! (A násznép nem a szalvéta mintájára vagy a gyűrűpárna hímzésére fog emlékezni)

Esküvői Zenekar hátrányai

Az ára! Ugyanis itt 4-6 ember munkáját és fogyasztását kell megfizetni. Azonban, ha belegondolunk, hogy mennyibe kerülnek a hangszerek és a szállításhoz szükséges jármű fenntartása, akkor már nem is tűnik olyan soknak. És még a több évnyi tanulásról nem is beszültünk, amely alatt elsajátították adott hangszeren való játékot.

DJ előnyei

Az egyik legfőbb az ára, ugyanis több százezret is megspórolhatunk, a zenekarhoz képest. És nem kell félnünk, mert egy jó DJ ugyanolyan bulit tud csinálni, mint egy zenekar. Emellett kevésbé fárad el, és kevesebb pihenőt kell tartania. A DJ mellet a hangtechnikának is fontos szerepe van!

DJ hátrányai

Sok hozzá nem értő ember is megpróbálkozik ezzel a műfajjal, és nehéz őket kiszűrni. Például: ha már hallottuk egy buliban játszani és meg voltunk elégedve kiderülhet, hogy a hangosítást nem ő csinálta és nem is ért hozzá. Az esküvőn napján vajon menni fog neki?! Aki hajlandó youtube-ról, letöltött számokat lejátszani, azt kerüljétek el! A hozzáértő szakember, beszerezi a kívánt számokat megfelelő formátumban.

Néhány zenekar:

Hello Kids zenekar* (nálunk ők voltak): Győriek, de gyakran jönnek Pécsre zenélni. Nem kizárólag esküvői zenekar. Iszonyat bulit tudnak csinálni! Kicsit „rockosabb” stílusuk van, de amikor mulatóst szeretett volna a közönség, akkor azt játszottak. Sajnos csak egy jobb minőségű videót találtam róluk a neten.

Búgocsiga zenekar*: Magasabb az áruk, de nagyon különlegesek. Nem is akarom magyarázni tekintsétek meg a honlapját.

A lista nem teljes, még biztosan kihagytam többeket. A legjobb, hogy ha voltatok egy esküvőn, és tetszett a zenekar vagy a DJ akkor kérjétek el az elérhetőségét és ne keressetek tovább!

Add Comment

X