Esküvő dekor Pécs: Hogyan spóroljunk a dekoráción?

Esküvő dekor Pécs: Hogyan spóroljunk a dekoráción?

Esküvő dekor Pécs: Hogyan spóroljunk a dekoráción?

Esküvő dekor Pécs: Pécsen eléggé össze vannak mosva a fogalmak, mint esküvő szervező és esküvői dekoros. Ha beütjük a keresőbe, hogy “esküvő dekor Pécs” akkor meglepődünk, hogy általában a dekoros az esküvőszervező is.

A dekoráció szükséges, de nem érdemes túl nagy hangsúlyt fektetni rá. Lehet, hogy furcsán hangzik, de a vendégekben csak annyi marad meg, hogy szép vagy nem szép. Ez szomorú, de igaz. Jól ki kell találni, hogy látványos legyen!

 

Szín kiválasztása:

Manapság nagyon divatosak az ízléses visszafogott színek pl.: fehér, vajszín, …stb. De ha nincs 600 000Ft-unk a dekorációra neki se álljunk. A neten könnyen találunk gyönyörű, ilyen színeket használó feldíszített termek képeit, de ha azokat jobban megfigyeljük, akkor láthatjuk, hogy monumentális mennyiségű dekorelemet használtak fel, hogy mutasson.

Nem előnyös előnyös, ha az asztalközépre kikészített élénk színű üdítő italok dominánsabbak, mint a dekoráció!

A legfontosabb az első benyomás! Élénkebb színek esetén kevesebb dekoráció is látványos, és így olcsóbban is kijöhet.

Szerintem a LEGŰTŐSEBB DEKORELEM a falvilágítás. Gondoljunk csak bele, hogy az asztalokon a drágább virág, vagy a teremben körbe elhelyezett fények a feltűnőbbek.

Világítást ne a dekorostól béreljétek, mert egy átlagos cégnél 10-ed annyiba kerülhet. Nálunk egy cég kb. 35db lámpát hozott ki megfizethető áron, míg egy másik esküvőn a dekoros képes volt kivinni 4db-ot kitudja mennyi pénzért!

Pécsen itt tudsz bérelni világítást: GLOBAL hang és fénytechnikai szaküzletben (persze a keresésre, hogy esküvő dekor Pécs, nem dobja ki, mert nem ez a szakterületük, de nagyon profik)

Miből is áll a dekoráció:

Asztalok dekorálása: székszoknya, asztalközépi virág, ültetőkártya, szalvéta, gyertya, köszönő ajándék

Teremdekorálás: falvilágítás, leplek, egyéb dolgok dekorálása

Főasztal dekoráció: virág, gyertya, főasztal mögötti fal dekorálása

  1. Tervezzük meg Mi mit akarunk: írjuk össze, hogy az adott teremhez mérten, milyen dekorációt is szeretnénk. Írjuk össze tételesen. Sok esetben a hely is biztosít eszközöket (váza, gyertyatartó…stb.) és ezeket használjuk ki! Sokat spórolhatunk!
  2. Döntsük el, hogy a dekoráció, mely szakaszából vesszük ki a részünket (barátokat is be lehet vonni): Úgy is dönthetünk, hogy a pl.: gyertyatartókat, vázákat, szalvétát, ültetőkártyákat, menükártyákat mi vásároljuk és készítjük el.
  3. Keressünk dekorost: itt is sok Hobbistával találkozik az ember, ezért oda kell figyelni, mert könnyen „gagyi” lesz a végeredmény. Sokat segít, hogy ha az általunk kívánt szín, van a repertoárjában. Tételesen mondjuk el, hogy mit szeretnénk. Mindenképp érdemes azokat a dolgokat, amelyet legkorábban csak előző nap lehet elkészíteni pl.:székszoknyát, lepleket dekorostól bérelni. Ha spórolni szeretnénk akkor a virágokat ne a dekorostól kérjük, mert előfordul, hogy ő is csak egy virágbolttól rendeli meg és rárakja a hasznát.
  4. Tételes árajánlatot kérjünk: Egy 80-100 fő esetén kérjük 100 főre, ugyanis az esküvőszervezés ebben a fázisában még növekedni szokott a létszám. Minden tételesen legyen pl.: 10 db váza, 98db székszoknya 120db szalvéta 12db lampion és így látjuk, hogy mi éri meg és mi nem.
  5. Még a legegyértelműbbnek tűnő dolgokat is határozzuk meg: pl.: nem elég: „lampinokat szeretnénk”, mert 150 fős nagy belmagasságú terembe nem lesz elég 12 db 15cm átmérőjű lampion (amennyi épp volt a dekorosnak otthon, és kényelmesebb is volt kitenni, mint 50db-ot)
  6. Virágokat kitől is kérjük: A gond, hogy a dekorosok egy része is virágboltban veszi és rárakja a hasznát és így lesz egy kisebb esküvői csokorból 15-20 000Ft-os költség. Mi elmentünk egy olcsóbb virágüzletbe és ott vásároltuk a virágokat. Az eladó hölgy több mint 20 éve virágkötészettel foglalkozik minden egyes nap. Ki a profi, ha nem Ő! Jahh és ő az éves jövedelmének nagy részét nem a 3 hónapos esküvőszezon ideje alatt szeretné megkeresni. Ennek megfelelően alacsony árakkal találkozhatunk egy kevésbé divatos helyen lévő évtizedek óta fennálló virágüzlet esetén.

Add Comment

X